Pressmeddelande: Emmabodafestivalen 2018 - Aktivism och avkriminalisering av cannabis - 2018-07-29 19:00

Under årets Emmabodafestival så var 5-10 aktivister från AKC på plats för att sprida kunskap om våra rättigheter och bedriva aktivism. Anledningen är polisen kallar festivalen för en särskild händelse, problemet är att när för många poliser samlas på en liten plats så blir det nästan som en polisstat. Det får till följd att helt vanliga och myndiga festivaldeltagare blir misstänkliggjorda av poliser som är på jakt efter narkotika.

Polisen har under festivalen trålat och plockat in folk på urinprov med svepande anklagelser. Det här är inte rättssäkert och polisen sprider en dålig stämning bland annars glada människor som betalat dyra pengar för upplevelsen. Men så här är det när statistik ska poleras!

Vi har fått rapporter om bisarra situationer där poliser misstänker personer för att de sover, eller är uppe kl 4 på natten. Förresten visste du att ansiktsmålning och droger går hand i hand..? Det fick i alla fall en person minsann höra som skäl för utfrågning och urinprov. Inte så kul om du som oskyldig är på väg till en efterlängtad spelning men istället tvingas med till ett obehagligt förhör.

Våra aktivister som åkte dit med flyers och affischer utskrivna på en hemmaskrivare känner sig dock stolta över motkampanjen! Vi har utan några som helst resurser genererat diskussioner i sociala medier och väckt debatt. När en person berättade för en av aktivisterna att hela hans kompisgäng hade klarat sig undan en situation med polisen pga de juridiska råden från vår flyer, ja då känns det hela verkligen som en framgång.

Vi ses på Emmaboda 2019, ännu fler och med ännu mer material att sprida!
Stoppa kulturpolisen!

Facebook:  Avkriminalisera Cannabis!
www.avkriminalisera.se/emmaboda