Så ska aktivister stoppa kulturpolisens framfart på Emmaboda-festivalen - 2018-07-25 15:00

Polisen har för stort inflytande över landets nöjesutbud genom tillstånd och inspektioner. Danstillståndet som vägrar dö hämmar kulturutbudet. När det krävs mobila polisstationer på nattklubbar och festivaler så har det gått för långt! I andra jämförbara EU-länder behövs det bara ett fåtal ordningspoliser på festivaler, men här är det inte så. Vi vill inte ha visitationer och poliser överallt när det är fest. Vi vill festa!

Polisens propaganda om att Emmaboda-festivalen ska bli fri från droger är samma lögn som ältats sedan slutet på 80-talet. Det är tomt prat och utopiskt stigma som bara gör skada.

Avkriminalisera Cannabis som är en aktivistgrupp på Facebook motverkar därför polisens särskilda händelse under årets festival. Vi delar diskret ut flyers med juridiska råd och sätter upp affischer med uppmaningen att motverka kulturpolisens operation genom civil olydnad. Vi vägrar ögonundersökning av den enkla anledningen att det inte är rättssäkert, vi vägrar urinprov för att det inte ska användas som ett maktinstrument av polisen.

Online kommer vi som vanligt att motverka polisens propaganda genom att svämma över deras kanaler i sociala medier. Med en en skral budget, papper och bläck, kommer vi att göra allt vi kan för att presentera en alternativ bild. För hur ska våra festivaler bli drogfria när samhället aldrig kommer att bli det?

/AKC - Avkriminalisera Cannabis! / Cannabis.se / Metapolisen